Mijn Drenthe 200 – De voorbereiding..

Zo de aanmelding voor de Drenthe 200 – Cyclosportieve tocht is voltooid! Eens even kijken naar voorgaande jaren en wat de tocht toen allemaal met zich meebracht.. oh.. eh.. waar heb ik mezelf ook alweer voor opgegeven?!

Van het voorjaar zei mijn schoonvader: “Hé kijk Tom een fietstocht van 300 kilometer! Iets voor jou!” Nu was het ongetwijfeld als grapje bedoeld maar ik ging de uitdaging aan, ik had ten slotte al de Full PRL op Zwift een route van 175km gefietst dus waarom zou ik het dubbele dan niet kunnen buiten? Zo fietste ik de Hollandse Waterlinies Fietstour en 15 uur later waarvan 11 uur rijden was de 305km achter de rug! Wat word de volgende uitdaging?

De Zuiderzee Route (400+) staat op mijn lijstje staan maar die moet even wachten tot de heropening van de afsluitdijk voor fietsers in 2025. Dus wat word er nog dit jaar verreden? Wat zijn langste tochten in Nederland? Hmm.. Drenthe 200 Extreme Marathon dat klinkt wel aardig! Oh het is een mountainbike / gravelbike / crosser tocht, gelukkig heb ik nog oude Trek 7200 Hybrid in de schuur staan met “dikke” Schwalbe Smart Sam banden in maatje 42mm dus dat moet wel lukken als crossers zonder vering en 33mm cyclocross banden het kunnen!

Mijn eerste mountainbike tocht, in pyjama?!

Er is nog een klein puntje van aandacht want mijn eerste en langste mountainbike tocht was 3,5 uur geweest en een paar weken terug heb de tweede mountainbike rit van mijn leven van nét geen 2,5 uur voltooid. Afgelopen weekend heb ik daar de 3e mountainbike rit van mijn leven aan toegevoegd in de vorm van nog geen uurtje klooien op het Bikepark. Optimistisch afgerond zit ik dus op 7 hele uren mountainbike ervaring, een oude Trek 7200 Hybrid en nog minder dan 90 dagen tot de start, 28 December 2021 iets na 6:00 in de ochtend.

De voorbereiding:

  • Trek 7200 Hybrid
  • 7 uur mountainbike ervaring

Ik heb het gevoel dat ik nog het één en ander mis, sowieso kleding want ik ben natuurlijk bij uitstek een mooi weer fietser als het om de wielrenfiets gaat.

Word vervolgd..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.