HelloFresh, bijna niet meer nadenken over je eten!

Update April 2015, niet alles even fresh, de dienst werkt middels een abonnement systeem en als je niet op let op de website sluit je een 2e abonnement af waardoor je niet één maar twee kalenders op rood moet zetten om geen extra boxen te ontvangen.

Middels deur tot deur verkoop werd mij dit vorige week aangeboden, reeds bekend met het concept en een mooie helft van de prijs korting maar eens geprobeerd.

De aanbieding hield in: de eerste box voor de halve prijs en nog één box nabestellen als voorwaarde. De eerste box liet ik op zaterdag in het tijdvak 08:00-11:00 bezorgen, ideaal maar je kan bijvoorbeeld ook na 17:30 laten bezorgen doordeweeks. Er zijn vele tijdvakken van 3 uur beschikbaar, maar daarvoor raad ik aan op de website te kijken, er zit vast iets tussen voor jou!

3 Maaltijden Originalbox

Ik ben begonnen met een 3 maaltijden Originalbox voor 4 personen, gezien wij best grote eters (4 volwassenen) zijn had ik mijn bedenkingen of HelloFresh wel aansloot bij onze situatie van ‘4 personen’ maar dit bleek ruim voldoende altijd nog een laatste hap over, al kan ik me voorstellen dat andere ‘4 personen’ situaties misschien prima af kunnen met een 3 personen box. Op naar de inhoud, zaterdag ochtend een forse doos binnen gekregen met niets minder dan het volgende:

 • Zalmfilet op huid
 • Kip gehakt
 • Krieltjes
 • Volkoren couscous
 • Spaghetti Integrale (Volkoren)
 • Sperziebonen
 • Koolraap
 • Baby Spinazie
 • Veldsla
 • Hazelnoten
 • Zongedroogde tomaten
 • Oregano
 • Citroenen
 • Rode uien
 • Knoflooktenen
 • Pesto Ligurian (Groen)

Nu ben ik zelf nooit verder gekomen dan water koken in de waterkoker en een ei, pannenkoek en hamburger bakken in een pan, dus ik dacht er staat mij wat te wachten. Zelf moest ik nog het volgende toevoegen:

 • Olijfolie (werd gegeven bij de deur verkoop, normaal eigen toevoeging)
 • Peper en zout
 • Kippenbouillon
 • Honing
 • Mosterd

Winterse couscous met koolraap en kruidige kipgehakt

Couscous is niet iets wat wij normaal gesproken eten, geen specifieke reden want iedereen lust het wel. Ook koolraap was hier een onbekende maar deed ons denken aan een soort bloemkool. De kippenbouillon opgezet en de koolraap in blokjes gesneden en met een scheut olijfolie in een wok pan gedaan (aanrader: neem een grote wok pan) en 5 minuutjes laten staan. Couscous in de kippenbouillon gedaan en even laten staan. Nu kwam er een stap die ik ook nog niet eerder had gezien, rasp de citroen doe hier van 2 theelepels bij het kip gehakt waar inmiddels de koolraap blokjes ook aan toegevoegd waren, als laatste nog de spinazie en een klein beetje oregano er door, even omroeren en klaar!

couscous.kipgehakt

Conclusie

Een kind kan de was doen, het was me gelukt! Mijn eerste HelloFresh recept en evengoed mijn eerste volledige gemaakte avondmaaltijd die niet uit de frituur of één pan kwam. Dit alles ook in zo’n 30 minuten gemaakt, dus niet pas lekker aan tafel om 9 uur als je een keer wat later thuis komt door het weer of werk.

Spaghetti met op de huid gebakken zalmfilet, spinazie en pesto

Het eerste wat hier positief op viel is ‘Het ruikt naar de zee’ iets wat de gebruikelijke zalmfilet uit de diepvries niet meer doet. De spaghetti was een volkoren variant dus iets donkerder en dikker dan we gewend waren maar het bereiden was even makkelijk. De rode ui en knoflook gingen in een pan met wat olijfolie om even te bakken en de inmiddels klein gescheurde spinazie werd hier al roerend aan toegevoegd. Wat eerst maar liefst 3 hele bakken aan spinazie was werd uit eindelijk toch een geheel wat de halve pan vulde. De pesto werd toegevoegd en met de spaghetti erbij werd het een hele volle wok pan ook hier weer neem een grote wok pan. De zalm moest eerst op de huid gebakken worden voor een minuut of 4 waarna hij nog 2 minuten op de andere kant moest, en het begon nog lekkerder te ruiken dan eerst. Dit alles in een grote bak uitgespreid met de zalm filets boven op geserveerd.

spaghetti.zalm

Conclusie

Wat is de zalm lekker! Volgende keer zelf ook verse zalm halen in plaats van diepvries zalmfilet. De zalm viel perfect uit elkaar en was niet droog gebakken, de spaghetti met spinazie en pesto was ook lekker al was niet iedereen even overtuigd van de volkoren spaghetti, ik vond het in ieder geval heerlijk!

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en oregano

Vlees noch vis, warempel een vegetarisch gerecht! Krieltjes in kwartjes snijden en in de pan voor 10 minuutjes. Hazelnoten in een brood zakje gedaan en tussen een theedoek met een hamer grof ‘gehakt’ even kort bruin geroosterd in een pan. Wederom een citroen geraspt 2 theelepels bij de sperziebonen gedaan die inmiddels waren ontdaan van uiteinden en gehalveerd, dit alles met olijfolie in de wok pan. De veldsla gemengd met de zongedroogde tomaten en wat oregano bij de sperziebonen gedaan. Dressing met 4 theelepels honing en mosterd, 4 eetlepels olijfolie, een beetje citroensap, wat peper en zout en roeren maar! Uiteindelijke nog de helft extra gemaakt naar eigen inzicht was het wat weinig. De aardappels en de salade gemengd in wederom een grote bak, geserveerd en aan tafel! Optioneel: We hadden nog kip over dus deze hebben we er los bij gedaan, de salade was in principe ruim voldoende zonder kip.

krieltjes.veldsla

Conclusie

Het is weer eens wat anders dan de standaard maaltijd salade uit de supermarkt en kostte ook niet meer dan 30 minuten om te bereiden dus waarom nog die voor verpakte halen? Zonder vlees of vis toch een erg lekkere maaltijd met voldoende variantie.

Positieve verrast, zeker een aanrader

HelloFresh heeft mij/ons positief verrast, de hoeveelheden waren ruim voldoende voor 4 grote eters, en de variatie aan gerechten was ook erg interessant. Couscous en koolraap waren precies van die dingen die we allemaal wel lustte maar nooit in huis haalde. De spinazie was ook weer anders dan die uit een pakje a la crème en laat zien dat zelfs hetzelfde product op andere wijze een hele nieuwe ervaring kan zijn.

Leuke variantie op de dagelijkse maaltijd

Ik zie ons nog niet op een HelloFresh-only dieet overstappen maar zo nu en dan, uiteraard mits de inhoud van de box ons aanspreekt, een leuke afwisseling op de dagelijkse maaltijd is het zeker.

Beter dan eten bestellen

Ik zie ook potentie voor studenten, vrienden en/of samenwonende mensen. Het zijn namelijk gezonde, eenvoudige te bereiden maaltijden die veelal goedkoper en sneller op tafel staan dan je eten laten bezorgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.